Bugün : -

SON DAKİKA

Ana Sayfa

Niğde

SonDak

Güncel

Siyaset

Ekonomi

Spor

Dünya

Sağlık

Eğitim

Söyleşi

Teknoloji

Video

Analiz

SGK DAHA SIKI DENETLEYECEK

GÜRER; 1 MAYIS'ı KUTLADI

BİRKO 50 İŞÇİ DAHA ALACAK

SUNGURBEYLİ ÖĞRENCİLER TENİSTE RAKİP TANIMADILAR

DEVLET HASTANESİNDE RAPOR ÇİLESİ

NİĞDE’DE PARA İÇİN KORKUNÇ CİNAYET

.: Yazarlar :.

 
ÇOCUK TERBİYESİ VE AİLE
28/11/2011 - 16:23

İdris YAVUZ
Neslimizin devamı ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ne kadar önem veriyoruz? Bu konuda herkes üzerine düşeni yapıyor mu? Esas sorgulanması gereken konu bu olsa gerek. Eğer çocuk başıboş bırakılırsa söz dinlemez, kural tanımaz olur. Neticede vatanına, milletine, devletine, çevresine bela kesilir. “Ağaç yaşken eğilmeli, çocuk küçükken eğitilmelidir
 
İdris YAVUZ
Neslimizin devamı ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ne kadar önem veriyoruz? Bu konuda herkes üzerine düşeni yapıyor mu? Esas sorgulanması gereken konu bu olsa gerek. Eğer çocuk başıboş bırakılırsa söz dinlemez, kural tanımaz olur. Neticede vatanına, milletine, devletine, çevresine bela kesilir. “Ağaç yaşken eğilmeli, çocuk küçükken eğitilmelidir”
Aslında bizim inancımız ve geleneğimizde “Her çocuk dünyaya temiz olarak gelir. Sonradan onun Müslüman ya da gayri Müslim olmasına ailesi, çevresi etkili olur.
Bugün “çocuk ıslahevlerinde” anasız-babasız büyüyen çocuklarda psikolojik bozukluklar görülmektedir. “Ağaçlar su ile beslenmeli, çocuklar sevgiyle, ilgiyle büyütülmelidir”. Su nasıl kabın şeklini alırsa, hamur elde nasıl şekillenirse çocuk da iyi huylarını aile ortamından alır. Eğer anne-baba çocuğuna iyi örnek olursa o çocuk, meyveli ağaç gibi verimli olur.
İçinde bulunduğumuz sosyal hayatımızda, sokak çocuklarının insanlığa, çevreye verdiği zararları hep birlikte görmekteyiz. Tiner koklayan, beyaz kullanan, kap-kaç olayına karışan, ev soyan, adam öldüren, anarşiye yem olan gençler hep bu ilgisizliğin ağır bedelini ödemektedir.
Aile ortamından uzak, eğitimsiz, sevgisiz yetişen çocukların bunalıma düştüklerini biliyoruz. Aslında çocukların sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamakla da onların problemleri çözülmez. Çünkü çocuk her gördüğünü taklit eder ve her şeyi olduğu gibi alır. Bu bakımdan çocuğa doğruyu, yanlışı, güzeli, çirkini öğretirken daima hoşgörülü davranmak gerekir.
Çocukların yetişmesinde eğitim kurumlarının ve ailenin sorumluluğu asla tartışılamaz Çocuğu tek başına bilgiyle donatmakta yetmez, onları etik açıdan da takviye etmeliyiz. Edep ve terbiyeden yoksun olan çocuklar insanlıktan çıkarlar.. Çocuğun terbiyesine önem vermeyen aileler onu tehlikeye kendi eliyle atmış olurlar.
Her çocuğun özünde, mayasında iyiliğe, kötülüğe yatkınlık vardır. Onları güzellikle, hoşgörüyle düzeltmek gerekir. Terbiye hiçbir zaman baskıyla yapılmaz. Çocuğa tatlı dille, güler yüzle yaklaşmalı, gereksiz yere şiddet gösterilmemelidir. Çünkü aşırı baskı çocuğu isyana sürükler ve evden kaçmasına sebep olur. Çocuk terbiyesi zordur ve aynı zamanda sabır isteyen kutsal bir görevdir.
Çocukla ilgili atasözleri, Çocuğun gözyaşını silmeyen, onunla birlikte ağlar, Çocuk olmayan evde bereket olmaz, Çocuk düşe kalka büyür, Çocukla yola gidersen, yükün düşünce güler. Çocuklar çiçek gibi sevgiyle büyür, Çocuklar ve deliler doğruyu söyler, Çocuktan al haberi

Bu makale 106 defa okunmuştur...

 

 

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

28/11/2011 - 16:23 ÇOCUK TERBİYESİ VE AİLE

07/12/2009 - 07:24 İŞTE DEVLET ADAMI ...

16/11/2009 - 13:15 ÜNİVERSİTEMİZE DESTEK VERELİM

29/10/2009 - 14:07 ANADOLU’NUN ÜZERİNDEKİ OYUNLAR
 
 

Video Galeri

SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan yaptığı açıklamada 2009 yılı içerisinde yapılan Ulusal ve Uluslar arası

Deneme Video Haber

Sokak ortasında şok görüntüler - İZLE

Devler Ligi'nden muhteşem goller / VİDEO

Adebayor'dan muhteşem gol

Muhsin Yazıcoğlu: 'Çok soğuk, üşüyorum!'

Niğde

Siyaset

 

Bugün En Çok

Okunan

|

Yorumlanan

 Foto Galeriden

İrem Yenel Vali Röportaj

FOTOKATÜRLER

PİYASA VERİLERİ
 
 

Ana Sayfa

Niğde

SonDak

Güncel

Siyaset

Ekonomi

Spor

Dünya

Sağlık

Eğitim

Söyleşi

Teknoloji

Video

Analiz

Copyright © 2009 NİĞDE HABERCİ
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Tasarım ve Kodlama