Anlaşmalı boşanmalar adından da anlaşılacağı üzere eşlerin evlilik, mal paylaşımı, velayet gibi konularda tam bir anlaşmaya varmış olmaları ve bunu da yazılı olarak belirtmiş olmaları demektir. Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına göre daha kısada sonuçlandığı için eşler arasında maddi ve manevi olarak daha az sarsıcı olacaktır. Anlaşmalı boşanma davalarında dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar vardır. Bu detaylar şu şekilde belirtilebilir. Davanın mutlaka ortak bir dilekçe ile açılmış olması ya da davanın diğer eş tarafından kabul edilmesi gerekir.
Anlaşmalı boşanma protokolü, bu tip davalarda önemlidir ve mutlaka düzenlenerek imzalanmalıdır. Tarafların duruşma esnasında boşanmak istediklerini mutlaka sözlü olarak beyan etmeleri gerekir.

Bursa boşanma avukatı olarak boşanma dava sürecinizde ne yapmanız gerektiği ve anlaşmalı boşanma protokolünün nasıl olması gerektiği hususunda bilgilendirme sağlarız. Bursa boşanma avukatı olmadan açılacak anlaşmalı boşanma davasında sorun çıkma ihtimali söz konusu olabilir ve bu da dava sürecini etkileyecektir.

Anlaşmalı boşanma davalarında süre genellikle 2-4 ay arasında sonuçlanmaktadır. Dava ilk celsede sonuçlanabilir, ancak Bursa boşanma avukatı dava sürecinin daha kısalması açısından gerekli olan desteği sağlayacaktır.

Anlaşmalı boşanma davasında görevli olan mahkeme Aile Mahkemeleridir. Eğer dava farklı bir mahkemeye açılırsa bu durumda reddedilecektir. Bursa boşanma avukatı olarak boşanma davanızı Aile Mahkemesine açma sürecinizde size gerekli desteği sağlayabiliriz.

Anlaşmalı Boşanma Davası Hakkında Genel Bilgiler


Anlaşmalı boşanma davalarında boşanma sürecinin başlayabilmesi için eşlerin her ikisinin de boşanmaya razı olmuş olması ve bunu da protokolle belirtmiş olması gerekir. Davayı açan tarafın bulunduğu yerde en az 6 ay oturmuş olması gerekiyor. Anlaşmalı boşanma davası çekişmeli davaya göre daha pratiktir. Bursa boşanma avukatı tüm süreçte hukuki olarak sizi yönlendirecektir.

Muhabir: Haber Merkezi